Проекти

StarNight mapStar Night 2009
Хоризонт 2020

Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, което се провежда в един и същи ден в цяла Европа и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма Хоризонт 2020.  На този ден университетите и научните институти в Европа отварят врати за гражданството, за да представят своите научни постижения и да покажат предизвикателните и любопитни страни от живота на учения.
O
т 2006  до 2013 Клуб Млади Таланти е координатор на различни инициативи в Нощта на учените в България. По идея на екипа на Клуба през 2009г. са създадени 7 кратки документални филма, които представят дейността на водещите обсерватории в България.
В рамките на проект “Star night” КМТ организира и първото издание на Панаир на науката и иновациите. Впоследствие, амбициозната идея се превръща в добре прието очаквано и важно ежегодно събитие за много млади хора в България, занимаващи се с наука


 

K-TRIO-logo-transparentK-TRIO
Мария Склодовска-Кюри на програма “Хоризонт 2020”

Клуб Млади Таланти e основна партнираща организация в консорциума
К-трио, който от 2013г. реализира Европейска нощ на учените в България.
По инициатива на КМТ се провеждат “Научни кафенета”– открити лекции, където на чаша кафе публиката може да проследи и дискутира актуални и интересни теми с известни личности от света на науката и индустрията.
В рамките на проекта КМТ организира и “Кабинети по любопитство”, чиито основен фокус са младите таланти на българската наука. Чрез тези инициативи,  превърнали се в “запазена марка” на КМТ, се популяризира ролята на изследователите и науката в нашето ежедневие и се информират и мотивират младите за перспективите и възможностите на научната кариера.

 


11203696_908582329197870_616886963972966827_n

Панаир на науката и иновациите 2014
Intel ISEF

Вече осем години Клуб Млади Таланти организира Панаир на науката и иновациите. В събитието могат да се включат всички ученици и студенти първи курс, с проекти в областите на природоматематическите и техническите науки и информационните технологии.

Конкурсът е афилииран към Intel ISEF, най-големият научен конкурс на предуниверситетско ниво, който дава огромни възможности за контакти и поле за изява на младите учени. Победилите на Панаира на науката и иновациите проекти, до три на брой, получават правото да участват на Intel ISEF и на други международни научни конкурси.
КМТ е изключително горд с постиженията на миналогодишните финалисти, които за първи път печелят цели четири награди в Питсбърг, САЩ. Това е най-успешното представяне на България  на Intel ISEF до сега.
А Григори Матеин печели първа награда на INESPO в Амстердам! Абсолютно заслужен златен медал за неговите продължителни разработки върху качествата на звука при загряване на течности.